ARTISTIT JA OHJELMA

Mackenzie Melemed

28-vuotias Mackenzie Melemed on maailmanlaajuisesti ylistetty yhdysvaltalainen pianisti. Melemed voitti 2017 ensipalkinnon Maj Lind -pianokilpailussa. Palkittu pianisti on soittanut esimerkiksi Valkoisessa talossa ja Carnegie Hallissa. Melemedin levyttämiin teoksiin kuuluvat Avner Dormanin Kolme etydiä ja Jeajoon Ryun pianokonsertto. Juilliardista valmistunut Melemed on suorittanut suomen kielen opintoja Columbian yliopistossa. Nummisten konsertin Melemed haluaa omistaa ystävänsä Viivi Kohosen edesmenneelle isoäidille Eeva Kohoselle. Viivi Kohonen kutsui Melemedin ensimmäistä kertaa Suomeen vuonna 2016 ja vuosien saatossa Viivin isoäidistä Eevasta tuli myös Melemedille rakas "suomalainen isoäiti".

MacKenzie Melemed esiintyy sunnuntaina 2.7. klo 18

Ohjelma

Johann Sebastian Bach: Ranskalainen sarja G-duuri BWV 816

 • Allemande
 • Courante
 • Sarabansde
 • Gavotte
 • Bourree
 • Loure
 • Gigue Allemande

Leoš Janáček: Pianosonaatti 1. X. 1905

 • Předtucha
 • Smrt

väliaika

Robert Schuman: Impromptuja Clara Wieckin teemasta op. 5

Ludwig van Beethoven: Pianosonaatti F op 54

 • In tempo d'un menuetto
 • Allegretto

Johannes Brahms: Muunnelmia Robert Schumannin teemasta op. 9

Kesto n. 1h 30min

Tarmo Järvilehto

Lahden konservatoriossa pianonsoiton lehtorina toimiva Tarmo Järvilehto on opiskellut pianonsoittoa Tampereen konservatoriossa Amalia Condou-Parviaisen sekä Sibelius-Akatemiassa professori Tapani Valstan oppilaana. Vuonna 1988 Tarmo Järvilehto sai kolmannen palkinnon Maj Lind -pianokilpailussa. Muun muassa Riikka Talvitien ja Patrik Vidjeskogin kamarimusiikkiteoksia kantaesittänyt Järvilehto on omissa konserteissaan esittänyt laajalti soolo-ohjelmistoa sekä ohjelmakokonaisuuksia kuten Chopinin, Lisztin ja Rahmaninovin etydikokoelmat, J.S. Bachin kokoelmat Das Wohltemperierte Klavier sekä kaikki Ludwig van Beethovenin pianosonaatit.

Tarmo Järvilehto esiintyy perjantaina 30.6. klo 19

Ohjelma

Johann Sebastian Bach: Kromaattinen fantasia ja fuuga BWV 903.

Sergei Rahmaninov: Études-Tableaux op.33

 • nro 3 c-molli, Grave
 • nro 5 d-molli, Moderato
 • nro 6 es-molli, Non allegro — Presto
 • nro 9 cis-molli, Gravenro 9 cis-molli, Grave

Casimir Kytökorpi: Muinaissuomalaiset asuttavat Hollolan (kantaesitys).

väliaika

Ludwig van Beethoven: Diabelli-muunnelmat op. 120

Kesto n. 2h

Olli Soikkeli & Marian Petrescu

 Olli Soikkeli & Marian Petrescu Duo

Olli Soikkeli on noussut yhdeksi maailman arvostetuimmista gypsy jazz -kitaristeista. New Yorkissa asuva Soikkeli on esiintynyt genren maailmantähtien rinnalla jazzklubeilla ja festivaaleilla ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. Vuonna 2016 Huffington Post- ja All About Jazz -lehdet valitsivat Soikkelin Rhythm Future Quartetin Travels-levyn yhdeksi vuoden parhaista jazzalbumeista.

Duossa soittaa Soikkelin lisäksi romanialaislähtöinen, suomalaistunut jazzpianisti Marian Petrescu. Nelivuotiaana pianonsoiton aloittanut Petrescu on tunnettu muuan muassa työstään jazzkitaristi Andreas Öbergin kanssa. Grammy-palkittu Petrescu on opiskellut pianonsoittoa Romaniassa, Ruotsissa ja Sibelius-Akatemiassa.

Olli Soikkeli & Marian Petrescu Duo esiintyy lauantaina 1.7. klo 19.

kesto n. 2h

Aurora Hentunen

Aurora Hentunen on arvostettu ja monipuolinen pianisti ja säveltäjä, jonka musiikki ammentaa inspiraationsa jazzista ja kansanmusiikista, pohjoisesta luonnosta ja erilaisista kulttuureista. Hentusen vuonna 2017 perustamaa kvartettia pidetään yhtenä pohjoismaisen jazz-skenen nousevista tähdistä. Hentusen debyyttialbumi Second Spring julkaistiin 2018 ja toinen albumi Frost 2019, kolmannen albumin on tarkoitus ilmestyä 2023.

Aurora Hentunen esiintyy lauantaina 1.7. klo 15.30.

Kesto n. 1h 30min

Ilona Liiman

Keväällä 19 vuotta täyttävä mäntsäläläinen Ilona Liiman tiesi jo lapsena, että hänen suurin unelmansa on olla ammattipianisti. Mäntsälän musiikkiopistossa opettanut Anu Holländer tunnisti Liimanin lahjakkuuden ja intohimon soittamiseen. Viime vuonna Liiman oli yksi kahdeksasta solistista, jotka pääsivät soittamaan Radion sinfoniaorkesterin nuorten solistien konsertissa.

Ilona Liiman esiintyy sunnuntaina 2.7. klo 15

Ohjelma

Ohjelma

Claude Debussy: Estampes

Muzio Clementi: Pianosonaatti h-molli op. 40 nro. 2

 • Largo mesto e patetico - Allegro

Gabriel Fauré: Barcarolle nro 5 fis-molli op. 66

Sergei Prokofjev: Pianosonaatti nro 3 a-molli op. 28

väliaika

Robert Schumann: Papillons op. 2

Franz Liszt: Pianosonaatti h-molli

Kesto n. 1h 30min