TIETOA MEISTÄ

Numminen Piano Festival on järjestetty vuodesta 2022. Itäisen Uudenmaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa maalaiskyläidyllissä soi kansainvälisen tason jazz- ja klassinen- pianomusiikki. 

Vanhaan seurojentaloon perustetussa Nummisten Tapahtumatalossa kuullaan Suomessa vielä harvinaisella Bösendorfer 280 Vienna Concert -konserttiflyygelillä soitettua soolo- ja duo- pianokonserttia.


Numminen

Eteläisesssä Mäntsälässä sijaitseva Nummisten kylä on yksi Ylä-Uudenmaan kauneimpia maalaiskyliä. Kolmen kartanon ja kylää halkovan Mustijoen luoma kulttuurimaisema sijaitsee 50 kilometrin päässä Helsingistä ja 40 kilometrin päässä Porvoosta.

MEISTÄ SANOTTUA

"Numminen Piano Festival on erittäin raikas tuulahdus Suomen festivaalikentällä. Idylliseen maalaismaisemaan istutettu klassisen musiikin ja jazzmusiikin saman katon alle tuonut festivaali onnistui erinomaisesti heti ensimmäisenä toimintavuotenaan!" - Joonas Haavisto, pianisti ja Steinway-artisti (kuvassa)

"Tunnelma Nummisissa oli aivan erityinen! Heti ensimmäisen kappaleen jälkeen yleisö kiitti suurella riemulla ja muutenkin eli vahvasti mukana koko konsertin ajan. Oli valtava ilo soittaa Nummisissa." - Fanny Söderstöm, pianisti

"Minulle oli suuri ilo ja kunnia saada esiintyä Nummisten pianofestareilla. Tavallisesti soitan jazzyhtyeen kanssa, eikä soolopianokonsertteja ole keikkakalenterissani kovinkaan usein. Tein sävellyksistäni soolopianoversiot, joiden valmistelu oli intensiivistä ja antoisaa. Numminen konserttipaikkana oli ihana. Monenlaista elämää nähnyt seurojentalo kauniin maiseman keskellä. Juuri viritetty huippusoitin, joka lähestulkoon soittaa itse itseänsä. Tunnelma konsertissa oli hieno. Sain esittää uusia sävellyksiäni ja tunsin, miten yleisö syventyi kuuntelemaan." - Riitta Paakki, pianisti

HELPOSTI SAAVUTETTAVISSA

Tapahtuma on saavutettavissa myös ilman omaa autoa. Mäntsälän juna-asemalta järjestetään ennakkoon varattavia kuljetuksia tapahtumapaikalle. Hyvä tapa saapua Nummisiin on ottaa pyörä mukaan junaan ja pyöräillä 15km matka Haarajoelta Nummisiin. Haarajoki sijaitsee HSL:n ABCD-vyöhykkeellä.

PALVELUT

Samassa rakennuksessa toimivassa ravintola Nummisten Ruokalassa on tarjolla ruokaa ja juomaa.

TAPAHTUMAN MAHDOLLISTAVAT

                   F-Musiikki Oy                                        Mäntsälän kunta                              Porvoonseudun musiikkiopisto

             Musiikinedistämissäätiö