TIETOA MEISTÄ

Viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetty Numminen Piano Festival saa jatkoa myös ensi kesänä, jolloin itäisen Uudenmaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa maalaiskyläidyllissä soi 30.6.–2.7. kansainvälisen tason jazz ja klassinen musiikki. 

Kolmen päivän aikana vanhaan seurojentaloon perustetussa Nummisten Tapahtumatalossa kuullaan neljä elegantilla ja Suomessa vielä harvinaisella Bösendorfer 280 Vienna Concert -konserttiflyygelillä soitettua soolopianokonsettia ja yksi duokonsertti.

Festivaalin maineikkain esiintyjä on muun muassa Maj Lind -pianokilpailun vuonna 2017 voittanut maailmanlaajuisesti arvostettu yhdysvaltalainen Mackenzie Melemed, joka on urallaan esiintynyt muun muassa Valkoisesssa talossa ja New Yorkin Carnegie Hallissa. Nummisten konsertin Melemed haluaa omistaa hyvän ystävänsä Viivi Kohosen edesmenneelle isoäidille Eeva Kohoselle. Viivi Kohonen kutsui Melemedin ensimmäistä kertaa Suomeen vuonna 2016 ja vuosien saatossa Viivin isoäidistä Eevasta tuli myös Melemedille rakas "suomalainen isoäiti".

Kotimaisista artisteista Nummisissa kuullaan Lahden konservatoriossa pianonsoiton lehtorina toimivaa palkittua Tarmo Järvilehtoa, viime vuonna RSO:n nuoreksi solistiksi valittua, keväällä 19 vuotta täyttävää mäntsäläläistä Ilona Liimania, jazzista ja kansanmusiikista ammentavaa pianisti ja säveltäjä Aurora Hentusta sekä kitaristi Olli Soikkelin ja Grammy-palkitun pianisti Marian Petrescun muodostamaa jazz-duoa.

Festivaaliin myydään kolmen päivän lippujen lisäksi, myös päivä- ja konserttikohtaisia lippuja Tunnelmallisen konserttipaikan yleisökapasiteetti on miljöötä arvostavan rajallinen.

Numminen

Eteläisesssä Mäntsälässä sijaitseva Nummisten kylä on yksi itäisen Uudenmaan kauneimpia maalaiskyliä. Kolmen kartanon ja kylää halkovan Mustjoen luoma kulttuurimaisema sijaitsee 50 kilometrin päässä Helsingistä ja 40 kilometrin päässä Porvoosta.

MEISTÄ SANOTTUA

"Numminen Piano Festival on erittäin raikas tuulahdus Suomen festivaalikentällä. Idylliseen maalaismaisemaan istutettu klassisen musiikin ja jazzmusiikin saman katon alle tuonut festivaali onnistui erinomaisesti heti ensimmäisenä toimintavuotenaan!" - Joonas Haavisto, pianisti ja Steinway-artisti (kuvassa)

"Tunnelma Nummisissa oli aivan erityinen! Heti ensimmäisen kappaleen jälkeen yleisö kiitti suurella riemulla ja muutenkin eli vahvasti mukana koko konsertin ajan. Oli valtava ilo soittaa Nummisissa." - Fanny Söderstöm, pianisti

"Minulle oli suuri ilo ja kunnia saada esiintyä Nummisten pianofestareilla. Tavallisesti soitan jazzyhtyeen kanssa, eikä soolopianokonsertteja ole keikkakalenterissani kovinkaan usein. Tein sävellyksistäni soolopianoversiot, joiden valmistelu oli intensiivistä ja antoisaa. Numminen konserttipaikkana oli ihana. Monenlaista elämää nähnyt seurojentalo kauniin maiseman keskellä. Juuri viritetty huippusoitin, joka lähestulkoon soittaa itse itseänsä. Tunnelma konsertissa oli hieno. Sain esittää uusia sävellyksiäni ja tunsin, miten yleisö syventyi kuuntelemaan." - Riitta Paakki, pianisti

HELPOSTI SAAVUTETTAVISSA

Tapahtuma on saavutettavissa myös ilman omaa autoa. Mäntsälän juna-asemalta järjestetään ennakkoon varattavia kuljetuksia tapahtumapaikalle. Hyvä tapa saapua Nummisiin on ottaa pyörä mukaan junaan ja pyöräillä 15km matka Haarajoelta Nummisiin. Haarajoki sijaitsee HSL:n ABCD-vyöhykkeellä.

PALVELUT

Samassa rakennuksessa toimivassa ravintola Nummisten Ruokalassa on tarjolla ruokaa ja juomaa.

TAPAHTUMAN MAHDOLLISTAVAT

                   F-Musiikki Oy                                        Mäntsälän kunta                              Porvoonseudun musiikkiopisto